První dojmy

12.10.2013 20:10

Dnes jsme tu šestý den a právě jsme se vrátili ze surfařského městečka Cabarete v pětimístném taxíku, ve kterém nás bylo osm - z toho čtyři ve předu :-). Ningun problema. Dopravní prostředky jsou tady vůbec dobrodrůžo. Nejčastěji se jezdí na motorkách, v carritos (něco jako taxi) a naše oblíbené guagua (hippy dodávka, do které je taky možné nacpat kupu lidí).

Bydlíme na permakulturní farmě v malé vesničce Los Brazos, kde nás Victor - jeden z místních farmářů - každý den učí něco nového. Pěstuje se ovoce, zelenina, chová se pár ovcí, slepic a kravek. Pak je tu ještě náš kámoš pes Piggy a neurotická kočka Becky (the Bitch:-) ). To by bylo z těch přátelských zvířat. Mezi zvířata, která nám už tak velikou radost nedělají patří hlavně moskyti, švábi, pavouci (obzvlášťe tarantule) a stonožky, které mají nohu velikosti naší stonožky (fakt nekecáme!) a jsou stejně nebezpečné jako tarantule.

 

 

Farma je z větší části jako džungle, je tady jedna hlavní budova pro dobrovolníky, kde je koupelna, kuchyň a společenská místnost v jednom. Pár lidí na farmě stanuje, my máme dřevěnou chatku na kůlech kousíček od řeky Yassica. Pracovní den vypadá asi tak, že nás ráno vzbudí slunce, hluk vesnice a hlavně veselá muzika z místního obchůdku, která hraje na plný pecky celý den :-), jdeme ještě před snídaní tak na dvě hoďky pracovat, přes poledne vegetíme (v tom vedru se ani nic moc jinýho dělat nedá) a později odpoledne zase troška práce. Takže na pohodu ;-).